Celebrarea diversității. Lansare de carte: UMPhST Flavours: Cooking without Borders / Celebrating diversity. Book Launch

Celebrarea diversității. Lansare de carte: UMPhST Flavours: Cooking without Borders / Celebrating diversity. Book Launch

RO: Universitatea noastră, definită prin caracterul său multicultural, marchează un nou moment de celebrare a diversității prin lansarea volumului „UMPhST Flavours: Cooking without Borders”, o carte de rețete realizată de studenții internaționali ai Facultății de Medicină în Limba Engleză.

Lucrarea, publicată în limbile română și engleză, reunește rețete din diferite culturi și tradiții gastronomice, oferind nu doar o incursiune în universul culinar global, ci și un ghid practic pentru o alimentație sănătoasă, variată și gustoasă. Fiecare preparat este însoțit de calculul valorii energetice, un instrument util pentru preocuparea față de echilibrul nutrițional.

„UMPhST Flavours: Cooking without Borders” este rezultatul pasiunii studenților noștri pentru gastronomie, dar și al dialogului cultural care definește comunitatea noastră academică. Cartea invită cititorii să descopere arome noi, să înțeleagă tradiții diferite și să se bucure de spiritul internațional care ne unește.

Evenimentul de lansare a cărții va avea loc miercuri, 10 decembrie, ora 14:00, în Sala Senatului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș. În aceeași zi, la Microcantina Hestia, meniul zilei va include preparate inspirate din rețetele prezentate în volum, oferind astfel tuturor ocazia de a gusta aromele internaționale ale proiectului.

EN: Our university, defined by its multicultural character, marks a new moment of celebrating diversity through the launch of the volume “UMPhST Flavours: Cooking without Borders,” a recipe book created by the international students of the Faculty of Medicine in English.

The work, published in both Romanian and English, brings together recipes from various cultures and culinary traditions, offering not only an immersion into the global gastronomic universe but also a practical guide for healthy, diverse, and delicious eating. Each dish is accompanied by its calculated energy value, a useful tool for those concerned with nutritional balance.

“UMPhST Flavours: Cooking without Borders” is the result of our students’ passion for gastronomy, as well as the cultural dialogue that defines our academic community. The book invites readers to discover new flavors, understand different traditions, and enjoy the international spirit that brings us together.

The book launch event will take place on Wednesday, December 10, at 2:00 p.m., in the Senate Hall of G.E. Palade UMPhST of Targu Mures. On the same day, at the Hestia Micro-Canteen, the daily menu will include dishes inspired by the recipes featured in the volume, offering everyone the opportunity to taste the international flavors of the project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*